Müzik Etkinliği

Müzik ,ortaya çıkışından bu yana sürekli gelişmeler kaydederek günümüze kadar gelmiştir. Bugün müzik ; yemek ,su içmek ,nefes alıp vermek kadar doğal bir ihtiyaç olarak kabul edilmektedir. Bebeklikten itibaren işitsel algı eğitimi ile başlayan müzik eğitimi , çocukların konuşmayı birçok kavram ve konuyu öğrenmesinde ,vücudunu koordineli bir şekilde kullanmasında etkili olmaktadır. Müzik eğitiminde önemli bir yer tutan işitsel algı eğitimi ile çocuk dikkatini bir konuya yoğunlaştırmakta sesleri dinlemekte , tanımakta ve ayırt etmektedir. Müzik ,çocukların bütün alanlarda öğrenmesine katkı ve yeni bir bakış açısı sağlamakta , müzik çalışmalarına katılan, yaratan ,üreten çocuk kendisi ile gurur duymakta ,başarı duygusunu tatmaktadır ve böylece çocukların kendine güvenleri artmaktadır. Okulumuzda öğrencilerimizde var olan ritim duygularını ortaya çıkarmak ve desteklemek, müzikal seslerdeki seçiciliği sağlamak ve ses estetiği gelişimine katkıda bulunmaya yönelik yıllık program dahilindeki konuları pekiştirici çeşitli şarkı ,müzikli rond öğrenimi ve ritm aletleri eşliğinde çeşitli müzik çalışmaları yapılmaktadır.