Fen-Doğa Etkinliği

Okul öncesi dönemdeki çocuklar; meraklı,araştırıcı ve sorgulayıcıdırlar. Çocukların bu yöndeki gelişimlerini destekleyen etkinliklerden biri de Fen ve Doğa etkinlikleridir.Bu etkinlikler sayesinde çocuklar;sözel iletişim becerilerinin gelişmesi,bağımsız düşünme ve yorumlama yeteneklerinin gelişmesi ,zihinsel bakımdan uyarılmaları,çevreye karşı daha duyarlı hale gelmeleri gibi alanlarda desteklenmektedirler.Okul öncesi dönemde çocuklara araştırabilecekleri,yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri ,neden-sonuç ilişkisini görebilecekleri ve tahminlerde bulunup ,problem çözme becerilerini geliştirecekleri bir eğitim ortamı hazırlamak oldukça önemlidir. Bu doğrultuda okulumuzda fen ve doğa etkinliklerinde öğrencilerimizin sayı ,renk ,şekil gibi temel ve zıt kavramların öğrenmesini sağlayan çeşitli kavram oyunları, yıllık konularımızla ilgili deney çalışmaları , evcil hayvanların beslenmesi, çeşitli bitkilerin ekilmesi ve sulanması gibi çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.