Bilişsel Etkinlik

Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmalarıyla öğrencilerimizin bilişsel gelişimi ,küçük kas gelişimi, kalem tutma becerisi ve el-göz koordinasyonları desteklenmektedir.Okuma Yazmaya Hazırlık Etkinlikleri öğrencilerimizin ilköğretime geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeyini arttırmak amacıyla yapılan etkinlikleri içermektedir.

Okuma Yazmaya Hazırlık çalışmaları kapsamında kitap ve sayfa çalışmalarının  yanı sıra dikkat ve algılamaya yönelik çalışmalar , ses çalışmaları ,çeşitli çizgi çalışmaları ,sıralama ,örüntü,tangram,labirent çalışmaları ,Sayıları görsel olarak tanıma ,bire bir eşleme ,yazma ve nesnelerle basit toplama çıkarma çalışmaları, nesnelerin niteliklerini benzerliklerini ve farklılıklarını tanımaya yönelik sınıflandırma,sıralama ve gruplandırma çalışmaları yapılır.